Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


18.12.2015

Hledání Shadada v Jemenu

Účastníci: Alena Lendělová, Jan Kovařík, Petr Helsson, Atab Kolář (syn Nabua), Yong Shen (syn Han Zhong-liho), Mini (dcera Quantiho), Dylan Dvě Vlny, Stříbrná Struna


Alenku ve snu kontaktovala Lilith a poprosila ji o laskavost:

Před velmi dlouhou dobou se Lilith znala s dvěma bratry, kteří byli „to samé jako ona“ a „nejsou a nikdy nebyli lidmi.“ Tehdy měli na lidi stejný názor jako ona - tedy velmi pozitivní - pokládali je za zázrak světa. Jmenují se Shadad a Shadid. O Shadidovi jsou poslední informace, že na jižní pobřeží Jemenu udeřil v podobě orkánu (listopad 2015?). Shadada kdysi Šalamoun připoutal jako strážce k městu Irám Překrásných Pilířů - dnes uprostřed pouště Ar Rub al Khálí - a ten tam zůstal i poté, co zanikla stezka i město, jelikož tam byl připoután. Před několika dny ale byl osvobozen a Lilith se domnívá, že kdyby bylo vše v pořádku, už by ji dávno kontaktoval. Přála si tedy, abychom se tam vypravili, našli ho a případně mu vyřídili, že by s ním ráda mluvila.

Sbalili jsme si tedy do pouště na delší dobu a vypravili se k paní Balkíz. Bez zmínky o Lilith jsme vyložili, kam míříme a koho hledáme. Zeptali jsme se, jestli nemá nějaký předmět z Irámu, že by nám mohl pomoci s hledáním (je to přeci jen Ztracené město). Nechala přinést zlato-bronzový náhrdelník v podobě křídel/plamenů/siluety města, ve kterém je i nějaká drobná magie. V tomto momentě jsme se dopustili diplomatického přehmatu a zeptali se od koho ho dostala - okamžitě utla rozhovor a vykázala nás za Nizaamem, aby nás odvezl. Zpětně jsme vydedukovali, že to musela dostat od Šalamouna.

Nizaam nás na koberci odvezl na dohled od města Ash Sharawrah, které by mělo být Irámu nejblíž. Ve městě panovaly strašné poměry. Zbylo jen obyvatelstvo, které nezvládlo utéct před válkou, všichni na pokraji (nebo už za hranicí) hladomoru. Na kraji města tábořili nomádi. Nejdříve jsme si šli promluvit s nomády - dostali nějaké zdvořilostní dary a dozvěděli jsme se od nich, že před pár dny našli v poušti těla nějaké výpravy, která se vydala hledat Irám před třemi lety. Byla s nimi bílá žena, proto jim to přišlo zvláštní. Poprosili jsme, zda by byli ochotni nás na místo zavést (za dva balíčky nábojů) a oni souhlasili, že nás zavedou na místo, kde je pohřbili, když počkáme do půlnoci, kdy se vrátí jejich druhá část z pouště.

Dále jsme přes místní našli „blázna, co by něco snad věděl o Irámu.“ Kombinací materiálních úplatků, léků proti horečce a prostého vyzvídání jsme se dozvěděli, že před týdnem doprovázel výpravu jemenských šiitských rebelů, kteří hledali Irám kvůli nějakým mocným zbraním. Ve vesnici Písečné údolí zbili nějakého učitele a vzali mu zápisník, podle kterého město hledali. V jedné chvíli džípy přestaly pracovat a zastihla je písečná bouře, ve které byly vidět lidské tváře. Bouří prošli a dostali se do Irámu Překrásných Pilířů. Tam je zmasakrovaly „nějaké amazonky,“ jen našeho vyslýchaného a jednoho dalšího člena výpravy nechaly naživu, když slíbili, že o nich nikomu neřeknou. Byla to tahle výprava. Byla tam s nimi nějaká bytost, celá měděná s hořící hlavou - která měla s ženami zjevně nějakou dohodu. Město se najednou začalo hroutit a měděná bytost je všechny popadla a odnesla dál do pouště, odkud sledovali, že se město noří zpět do pouště. Bytost pak zmizela. On se doplazil do města a od té doby tam leží v horečkách. Dostal zásoby a léky na pár dní - tajně, aby mu je místní zase neukradli.

Druhá polovina nomádů dorazila a byli připraveni vyrazit. Vedou je bratři Amir ibn Karim a Faíz ibn Karim. Třetí nejmladší bratr Ghassan ležel v bezvědomí přes velblouda. Nechali nás, ať se na něj podívá Shen a Jan a zjistili jsme, že je posedlý Shadadem. Jan s ním krátce promluvil a zjistil, že Ghassan se právě rozhoduje, zda démona přijmout a Shadad se rozhoduje, zda mu za to lidstvo stále stojí, nebo je zklamáním.

V poušti u hrobů Helsson vyvolal ducha té dívky - Angelu, která nám vypověděla, že výpravu vedla s bratrem Angelem a snoubencem Lucianem. Přepadla je písečná bouře a většinu jich zabila, ale Lucien a Angelo se snad dostali pryč. Oni šli také podle toho zápisníku - jednalo se o deník Lawrence z Arábie, kterého Shadan posedl naposledy. Vydali jsme se tedy na místo, kudy tudíž ti dva museli projít - do vesnice Písečné údolí. Onen učitel byl Lucian Sandwell. On a Angelo prošli bouří a došli do Irámu, potkali Shadada a ten Luciana nechal bezpečně projít pouští do civilizace za cenu Angelova života. Lucian má na zádech velký ochranný Shadadův symbol v podobě kulatého labyrintu. Nechali jsme mu tam velké množství zásob i lékařského vybavení, ujistili ho, že jeho snoubenka je řádně pohřbená a seznámili ho s nomády pro budoucí spolupráci.

Následoval rozhovor se Shadadem. Přesvědčili jsme ho, že to s lidstvem ještě není úplně marný a že je pořád jejich fandou. Ghassan se rozhodl, že v sobě Shadada nechá a spolu dokážou velké věci. V Jemenu tak máme alespoň někoho, kdo kope za lidi. Taky jsme mu vyřídili vzkaz od Lilith.

Zpět v Praze jsme vše vypověděli paní Balkíz a snad vyžehlili situaci. (opět bez zmínky o Lilith)

Alena Lendělová 2015/12/21 20:54

18.12.2015.txt · Poslední úprava: 2023/05/08 10:22 autor: 127.0.0.1