Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


6.2.2016

Pátrání po zahradách, quest pro Rootless klan, autor zápisu Paul Freeman

Účastníci: Breonika, dcera Miahova (Ta se zelenýma rukama), Ráchel, dcera Athénina (Sloní Paměť), Mara, dcera Eponina (Ochránkyně Koní), Týrsson (Jednoruký spravedlivý z Údolí Blaženosti), Riikka (Ta, která dokáže přelstít smrt), Dana (Hadí pěst), Gwen (Slavičí zpěv), Klára, dcera Skadi (Ta, která chodí ve stínu vlka), Darja, dcera Luachtaineho (Dcera Tesaře), Lóng-Zi (Spravedlivý Drak), Alena (Pouštní Bouře), Paul (Ten, který chodí v oblaku kouře)


scioni_6-2-2016.jpg Bude průser, je nás moc. Jdeme na Liang Shan, nejenom odevzdat houbičky. Bereme to přes Národní Divadlo a pak přes Amfiteátr. Vylejzáme v Pekingu a jdeme dále, do chrámu Chladné Hory, kde jsme přivítáni. V chrámu jsme zavedeni za Poďobaným Liouem, velkým vypravěčem. Mlátí holí o zem a chce příběhy jako platbu za to, že nás pustí dál směr Liang Shan. Gwen vykládá story, pravděpodobně se jedná o to, co se stalo na Šimonově svatbě (Pozn. Gwen - ano, jednalo se o příběh o Princezně Koto, Kotohime). Posléze jsme převlečeni abychom vypadali k světu (haha) a dámy i nalíčeny. Vyrážíme. Vypravěč nás za vykládání „Hrdinové jdou jdou jdou“ hodí do bažiny. V bažině nás s výkřikem „Peníze nebo život!“ nachází Blecha na bubnu. Někteří z nás odpovídají po svém („Co dáš?“ atp…) S ním jde Okřídlený tygr, který nás nedoprovodí, bo je serious man a jde hlídkovat. Blecha nás po představení se vede nahoru. Hora je zlo. Poslední hřebík do rakve stratéga pokoušejícího se o dobytí nemožného. Každopádně, přicházíme. Jsme event sezóny, všichni se zdraví. Blecha nás vede dovnitř. V sálu nám naproti jdou: Černá Vichřice (týpek se dvěma sekerama, nařachanej), Devět vytetovaných draků (štíhlější tetovanec, taky čopa), Včasný Déšť = Song Jiang - vůdce zbojníků (výrazné oči, ví o nás všechno). Pak potkáváme jednoho z taoistů (Drak v oblacích), kterému se předají magické houbičky reishi, oficiální důvod naší výpravy sem. Jistá Jakša z rodiny Sun nabízí masové koláčky. Chvilku si vyměňujeme informace a zdvořilosti, pak jsme rozpuštěni s tím, že nás večer čeká party. Každý z nás si nachází jinou zábavu a poté večer všichni paříme. Ráno jsme velmi rádi za Breoniku a její čajíky.

Rychle se zcivilizujeme a jdeme řešit zahradníky (Pro ty, kteří zrovna nebyli v čajovně, když se to probíralo - Alena slíbila vyhnanému božskému zahradníkovi Minovi, že pomůže jeho potomkům, kteří jsou různě po světě nuceni pracovat v různých zahradách a nejspíš z toho nejsou moc šťastní). Zeptali jsme se liangshanských taoistů, jestli neví o nějakých zahradách, které by třeba byly v nezvyklých podmínkách, rostly v nich nezvyklé květiny, prostě nějaké, které by nebyly tak úplně obyčejné. Anebo jestli nám nemůžou říct, kdo by to vědět mohl. Po chvilce dutání se rozhodujeme pro veliký úspěch znovu navštívit Rootless klan, bo ti by o kytkách a i zahradách mohli mít přehled. Letíme do kláštěra Hlubokých Vod na obláčku půjčeném od Draka v oblacích. Představený Dong-Fang Bubai Young nás příjmá, příjmá i naše dary (bébé) a poté s námi konverzuje. Prý nám informace dodají, ale chtějí za to protislužbu. Hurá. Jdeme řešit místní záhadu. Po naší minulé návštěvě, ze které jsme si odnesli magický meč (Yinový meč), zde zbourali pagodu, ve které byl původně uložen, protože už neměla využití. Jen co tak udělali, něco hmotného vyběhlo z jezírka, které bylo pod ní. Máme to vyšetřit a vyřešit. Náš superschopný tým megatalentů zjišťuje, že se jedná o obřího mořskýho koně, co žere lidi. Máme jasnou stopu a i jasný průser, tedy jdeme to najít a zabít. Jak jsme řekli, tak jsme i udělali. Po krásné předehře by Gwen se podařilo na souš vylákat tři metry vysokou potvoru, která byla napůl člověk a napůl mořský koník (viz obrázek, ta velká figura. Jen ploutve měl o něco níž. Ta barevná hlava… tak skončil. Možno rozkliknout větší verzi). A po krátkém čopení (velké role: Hlavní chod - Lóng Zi, Pískovač - Alena, Šípáci - všici lukostřelci) a také vyhnutí se střetu s chodícím šutrem (místní duch kamene, který si také přišel poslechnout vábničku. Tedy ehm, Gwen. Ta kulatá věc na obrázku dole) si pozůstatky těla creepy přivlastňují Rootless, nás nechávají přespat, dávají nám informace a i prémii: Yinovou perlu co dropla z creepy (má ji Týrsson) nás ráno velmi rozhodně nevyrazí ale nýbrž vyprovodí ven. Máme naštěstí supah taxi, díky jisté píšťalce (přivolává výše zmíněný obláček), který nás hodí do chrámu Chladné Hory, kde bereme věci a jdem dom.

6.2.2016.txt · Poslední úprava: 2023/05/08 10:22 autor: 127.0.0.1